Ministrica dr. Asta Vrečko si je ogledala začasne prostore Drame na Litostrojski cesti 56

Ministrstvo za kulturo, 14. avgust ― Ministrica dr. Asta Vrečko je obiskala prostore na Litostrojski cesti 56, kjer potekajo priprave za začasno selitev Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Drama Ljubljana, medtem ko se izvaja celovita prenova njihovih matičnih prostorov. Hala, znana tudi kot L56, bo osrednjemu slovenskemu gledališču omogočila nemoteno nadaljevanje vrhunskega programa vse do zaključka celovite prenove.

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko na Dnevu slovenske kulture v Parizu

Ministrstvo za kulturo, 8. avgust ― Pariz letos ni le središče športnega sveta, temveč stičišče različnih kultur. Olimpijske igre so bile vedno povezane tudi s kulturo in umetnostjo. Francija je dežela kulture in Pariz prestolnica umetnosti, s katero pa je tudi Slovenija močno povezana, saj so tu skozi leta študirali številni slovenski umetniki, mnogi tudi ustvarjali in delovali.

CEDilke, avgust 2024

CED, 6. avgust ― Novosti programa Ustvarjalna Evropa • Dogodki, ki jih pripravljamo za vas • Zelene prakse • RAZPISI • MEDIA usposabljanje in povezovanje • KULTURA - ponudbe za partnersko sodelovanje v projektih • OPAZILI SMO

46. zasedanje Odbora za svetovno dediščino

Ministrstvo za kulturo, 5. avgust ― V New Delhiju je med 21. in 31. julijem potekalo 46. zasedanje Odbora za svetovno dediščino. Odbor je na Unescov seznam svetovne dediščine vpisal 26 novih kulturnih in naravnih območij dediščine. Zaradi ogroženosti ob vojaških spopadih v Gazi je na seznam ogrožene dediščine vpisal samostan svetega Hilariona v Palestini, s slednjega pa umaknil nacionalni park Niokolo-Koba v Senegalu.

Opera na Gradu Cmurek

CED, 5. avgust ― Vabljeni na MUSICVILLE - ZELENA OPERA in njeno prvo dejanje »ZGODBA O BITJU - GOLE ZGODBE«, ki bo premierno uprizorjena 31. avgusta 2024 v Muzeju norosti, Grad Cmurek na Tratah. Dogodek je del projekta Musicville s podporo Ustvarjalne Evrope.
še novic